glutenfri kost

Min historie

Jeg hedder Marlene Veggerby og er uddannet ernæringsterapeut. Mit speciale er den praktiske del af kosten med fokus på alternativer til fødevarer der ikke tåles eller bør undgås af helbredsmæssige årsager.

Har du nogensinde haft problemer med, at måden du lever og spiser på lige pludselig ikke fungerer længere? Måske gør din livsstil dig syg, eller der er fødevarer du ikke længere tåler eller har godt af.

Jeg har selv oplevet, hvor stor påvirkning min mad har haft på mit helbred. Siden jeg var teenager og ca. 20 år frem led jeg i perioder af voldsomme diarréer og var desuden plaget af eksem. Jeg blev undersøgt på kryds og tværs, blev sat på diverse diæter, og var indlagt i perioder, men lægerne kunne ikke finde ud af, hvad jeg fejlede.

Mine symptomer havde store konsekvenser for mit sociale liv. Jeg var altid bevidst om, hvor det nærmeste toilet lå. Når jeg var ude og spise på restaurant eller hos venner gjorde maden altid min diarré værre, og det var rigtig ubehageligt, når jeg var ude blandt andre. Min mave var meget sart over for forandringer, så jeg vidste altid at ferier til udlandet ville gøre min diarré værre. En rulle toiletpapir i tasken var en tryg sikkerhedsforanstaltning for mig.

På grund af mine egne helbredsmæssige problemer begyndte jeg at få interesse for sammenhængen mellem kost, livsstil og helbredet. Det fik mig til helt at skifte karriere og starte på uddannelsen til ernæringsterapeut. I forbindelse med studiet prøvede jeg en 8 ugers eliminationsdiæt, hvor jeg udelukkede en del fødevarer. De 8 uger var vendepunktet for mig, hvor jeg fandt ud af, at jeg havde gluten intolerance, og at det var årsagen til mine fordøjelsesproblemer.

“Jeg blev undersøgt på kryds og tværs, blev sat på diverse diæter, og var indlagt i perioder, men lægerne kunne ikke finde ud af, hvad jeg fejlede.”

Gluten intolerance blev startskuddet til en ny livsstil

Jeg har altid elsket at eksperimentere i køkkenet. Da jeg fandt ud af, at jeg havde gluten intolerance blev jeg pludselig nødt til at undgå bestemte fødevarer og leve på en anden måde. Det har vakt en stor interesse hos mig, for at finde på nye spændende opskrifter og alternativer, når fødevarer pludselig ikke tåles længere eller bør undgås på grund af helbredsmæssige problemer. Den viden og erfaring brænder jeg for at give videre til andre, så deres kostomlægning bliver meget lettere.

Derfor lærer jeg mennesker, der har fået en diagnose/livsstilssygdom hvordan de laver mad uden kemi og hjælper dem til praktisk at omlægge deres kost, så de selv bliver i stand til at gennemføre en livsstilsændring, som giver dem et bedre helbred med det formål at blive symptomfri og slippe af med medicinen.

“De sidste par år har jeg spist anderledes og levet helt uden gluten og mine fordøjelsesproblemer og eksemen er stort set væk nu.”