Helt uden … Mælk

stop mælkeallergi

Hvad er mælkeallergi/intolerance?

Det er vigtigt at skelne mellem mælkeallergi og laktoseintolerance.

Mælkeallergi er en allergisk reaktion på proteinet i mælken. Mælkeallergi kaldes også for komælks-proteinallergi.

Laktoseintolerance – også kaldet laktose-malabsorption – er en overfølsomhed overfor mælkesukkeret (laktosen) i mælken.

 

Har du mælkeallergi/laktoseintolerance?

Symptomerne er: eksem, nældefeber, opkast, diarré, kolik, mavesmerter, forstoppelse, astma, høfeber, mellemørebetændelse m.m.

Diagnosen ved mælkeallergi stilles ved hjælp af en kombination af sygdomshistorie, allergitest, og en eliminationsdiæt i 6-8 uger, hvor alle mælkeprodukter tages ud af kosten i en periode, og derefter laves en kontrolleret provokation med små mængder mælkeprodukter. Priktest og blodprøver kan ikke give et sikkert svar på, om der er tale om mælkeallergi/intolerance.

Eksempler på madvarer der indeholder mælk/laktose:

Mælk (fra ko, ged eller får), A38, creme fraiche, ymer, koldskål, smør, fløde, cultura, ylette, yoghurt, margarine, feta, ost, hytteost, milkshake, is, valleprotein m.m.

Ved laktoseintolerance tåles nogen gang fødevarer med lavt laktose indhold, såsom smør og ost. Og heldigvis findes der efterhånden mange laktosefri mælkeprodukter.

Ved mælkeallergi er det vigtigt at udelukke samtlige fødevarer, der indeholder komælksprotein.

Klik her

Få hjælp til en eliminationsdiæt, hvis du har mistanke om mælkeallergi.

Mere “helt uden”

glutenallergi
ingen farvestoffer
sukkertrang
Navn
Email